ΓΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1/5
7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

ΑΠΟ 375€

7
μέρες

Αναχώρηση  : 29/09/2022

Ημέρα 1: Αναχώρηση από Αριδαία για Πειραιά στις 11:00 το πρωί. Με τις απαραίτητες  στάσεις για καφέ και φαγητό στη διαδρομή φθάνουμε στο Πειραιά . Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 21:00   Αναχώρηση με πλοίο από τον Πειραιά και άφιξη στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί της επόμενης μέραςΤο Ηράκλειο είναι μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Η ”εντός των τειχών” πόλη συγκινεί με τα ενετικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους.


Ημέρα 2:  Ηράκλειο – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο.
Άφιξη στο Ηράκλειο και άμεση αναχώρηση για την Ελούντα.
Μόλις αντικρύσουμε την Ελούντα θα γοητευτούμε από το ανόθευτο παραδοσιακό της χρώμα αλλά και από το σύγχρονο οικισμό που σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο.

Στη συνέχεια θα περάσουμε στη Σπιναλόγκα, ένα νησάκι στην είσοδο του όρμου Σπιναλόγκας στο δυτικό τμήμα του κόλπου Μιραμπέλλου. Στεφανώνεται από φρούριο που οικοδόμησαν οι Ενετοί το 1579 πάνω στα ερείπια αρχαίας οχύρωσης. Ξεχωρίζει το κτίριο των δημόσιων λουτρών του 4ου μ .Χ. Υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος απομόνωσης λεπρών. Χτισμένος στο βορειοδυτικό άκρο του γραφικού κόλπου Μιραμπέλλου, ο Άγιος Νικόλαος κατέχει τη θέση της αρχαίας πολίχνης Λατούς. Η σημερινή πόλη έχει έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Επιστροφή στο Ηράκλειο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Κνωσός –Ανώγεια-Ηράκλειο
Σήμερα θα επισκεφτούμε τη Κνωσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400 π. Χ. Θα ξεναγηθούμε στην περίφημη αρχαία πόλη με τα ανάκτορα, θα θαυμάσουμε τον «πρίγκιπα με τα κρίνα», τη δεξαμενή των καθαρμών, το μικρό ανάκτορο, τη βασιλική έπαυλη, το βασιλικό τάφο κ.α.
Στην συνέχεια μέσα από μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή θα φτάσουμε στα Ανώγεια. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4:  Ηράκλειο – Αρκάδι – Ρέθυμνο – Λίμνη Κουρνά – Χανιά.
Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Αρκαδίου η οποία θεμελιώθηκε, σύμφωνα με την παράδοση, από τον αυτοκράτορα Ηράκλειο και ανοικοδομήθηκε τον 5ο αιώνα από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αρκάδιο του οποίου και το όνομα φέρει. Το Αρκάδι αποτελεί το πιο ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο έμελλε να γίνει το ιερότερο σύμβολο των Αγώνων των Κρητικών για την Ελευθερία, καθώς εδώ έγινε το τραγικό ολοκαύτωμα του 1866 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Μάλιστα, η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως “Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας”. Το Ρέθυμνο με το Ψηλορείτη και την καταγάλανη θάλασσα θα μας αρέσει πολύ καθώς “Το Ρέθυμνο δεν είναι μέρος που πηγαίνεις αλλά που επιστρέφεις”. Θα περπατήσουμε στο βενετσιάνικο λιμάνι με το εντυπωσιακό οχυρό της Φορτέτσας και στην παλιά πόλη, μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της αναγεννησιακής περιόδου.Στάση στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά .Η φυσική ομορφιά της λίμνης Κουρνά θα μας συναρπάσει καθώς είναι η μόνη φυσική λίμνη στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Κορησία. Η λίμνη τροφοδοτείται από τα νερά που κατεβάζουν τα γειτονικά βουνά και οι λόφοι. Τα πετρώματα της περιοχής διακόπτουν την υπόγεια ροή τους και δεν τα επιτρέπουν να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τη θάλασσα.Άφιξη στην πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Χανιά – Ελαφονήσι – Χανιά.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την πανέμορφη παραλία του Ελαφονησιού . Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, χαρακτηρισμένο ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιοχή Natura μαζί με τις απέναντι ακτές. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου ..Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά. Απόγευμα ελεύθερο στα Χανιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6:  Χανιά – Ακρωτήρι – Τάφοι Βενιζέλων – Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων Λιμάνι Σούδας – Πειραιάς 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα Χανιά προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Η πόλη συνδυάζει απίστευτη φυσική ομορφιά, με πλούσια πολιτιστική παράδοση καθώς και άρτια τουριστική υποδομή. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, στην αγορά και το ενετικό λιμάνι και θα κατευθυνθούμε προς το Ακρωτήρι, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων.
Στην επιστροφή μας προς τα Χανιά θα επισκεφτούμε τη Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων Ενετικό μοναστήρι που αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με τεράστια επίδραση στην παιδεία του νησιού. Χτίστηκε από τους Κρητικούς μοναχούς Ιερεμία και Λαυρέντιο, από την βενετσιάνικη ορθόδοξη οικογένεια των Τζαγκαρόλων Ελεύθερο απόγευμα στο γραφικό λιμάνι των Χανίων .Μεταφορά στο Λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο ώρα 20.00.Αναχώρηση για τον Πειραιά.

Ημέρα 7: Πειραιάς- Αριδαία
Άφιξη ώρα 06.30 το πρωί  στο λιμάνι του Πειραιά  και επιβίβαση στο λεωφορείο για Αριδαία. Απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό στη διαδρομή . Άφιξη στην πόλη μας νωρίς το βράδυ,  έχοντας περάσει ένα υπέροχο ταξίδι στην πανέμορφη Κρήτη

 

Περιλαμβάνει Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* Πρωινό καθημερινά Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.

Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  από Πειραιάς - Ηράκλειο – Πειραιάς σε σαλόνι.

Δεν περιλαμβάνει Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.Το καραβάκι από και προς τη Σπιναλόγκα Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή συμμετοχής: 375 €

*επιβάρυνση 70 € το άτομο σε καμπίνα ΑΒ2  με επιστροφή

*επιβάρυνση 35 € το άτομο  σε καμπίνα ΑΒ4  με επιστροφή

*Επιβάρυνση ημιδιατροφής

29/9-5/10