Μυτιλήνη

1/1
7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

Από
360€

4
μέρες

1η Μέρα – Παρασκευή  

Αναχώρηση από Αριδαία στις  11:00 πμ με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία . Πτήση για Μυτιλήνη στις 14:25 με την AEGEAN AIR .΄Αφιξη στις 15:30  πμ. στο αεροδρόμιο της πόλης. Επιβίβαση σε λεωφορείο και μεταφορά στο κέντρο της πόλης . Μετάβαση με το λεωφορείο στην Μονή Αγίου Ραφαήλ για την παρακολούθηση του εσπερινού. Μετάβαση στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος  στην αγορά . Γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας .  Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα-Σάββατο

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 08:00  με πούλμαν για την Μονή του Αγίου Ραφαήλ όπου και θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία . Tη μέρα αυτή θα επισκεφτούμε το χωριό  Μανταμάδες και την Μονή Ταξιαρχών. Θα προσκυνήσουμε την μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φτιαγμένη από πηλό και αίμα των σφαγιασθέντων μοναχών από τους τούρκους  όπως μας αναφέρει η παράδοση . Χρόνος ελεύθερος για  καφέ και συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Μόλυβο (η αρχαία Μύθημνα ) . Εδώ ξεχωρίζει σε ομορφιά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα που υπάρχουν στην χώρα μας. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, που μας οδηγούν στην παραλία. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για το χωριό Πέτρα . Εδώ θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας  (με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την από ασήμι κατασκευή εικόνα της Παναγίας) που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο με114 σκαλιά . Γεύμα εξ ιδίων στις παραλιακές ταβέρνες του χωριού. Το απόγευμα συνεχίζουμε την επίσκεψη μας με την   Μονή Λειμώνος στην Καλλονή το δεύτερο σε πνευματικό πλούτο μοναστήρι μετά την Πάτμο. Χτίστηκε το 1523 από το Μητροπολίτη Μηθύμνης Ιγνάτιο Αγαλιανό του οποίου το όνομα τιμάται σήμερα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μυτιλήνη. Χρόνος ελεύθερος για  ξεκούραση.  Διανυκτέρευση. 

3η Μέρα- Κυριακή  ΑΓΙΑΣΟ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Πρωϊνό και αναχώρηση για το εσωτερικό του νησιού και την κωμόπολη Αγιάσο, η οποία είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Όλυμπος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας  της Αγιάσου και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνας της Παναγίας. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι . Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό . Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, και την Μητρόπολη -Άγιος Αθανάσιος (όπου φυλάσσετε το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου )  με το γοτθικού ρυθμού καμπαναριό της.  Χρόνος ελεύθερος  στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 4η Μέρα-Δευτέρα  Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση με τις αποσκευές μας στις

09:30 από το ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια , σουβενίρ στην αγορά της πόλης. Μετάβαση στο αεροδρόμιο. Πτήση της επιστροφής στις 16:00 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 17:00. Επιβίβαση σε λεωφορείο από το χώρο του πάρκινγκ και αναχώρηση για Αριδαία. Άφιξη στην πόλη μας με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας .   

 

Τιμή συμμετοχής από 360 €

Περιλαμβάνει:

Μετακινήσεις του προγράμματος.

Διανυκτερεύσεις 3 με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο  Elysion 5* .

Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν περιλαμβάνει : Εισόδους μουσείων

επιπλέων μετακινήσεις , γεύματα , και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

4-7/11