top of page

Μυτιλήνη

7a789861c1091a50d445e50d2d350720.png

250€

5
μέρες

1H  ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναχώρηση από Αριδαία στις 13:00 μμ με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους  στις 19:00 μμ. Διανυκτέρευση εν πλω. 

 

2η Μέρα : Σάββατο   

Άφιξη  στην Μυτιλήνη το πρωί της Κυριακής  05:40 πμ. Χρόνος ελεύθερος για πρωινό και καφέ .Επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια .Χρόνος ελεύθερος για φαγητό , και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το απόγευμα  μπορούμε να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, και την Μητρόπολη ( Άγιος Αθανάσιος όπου φυλάσσετε το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου )  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 3η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί  για το χωριό Μανταμάδες όπου θα επισκεφθούμε την Μονή Ταξιαρχών και θα προσκυνήσουμε την μοναδική ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ φτιαγμένη από πυλό και αίμα των σφραγισθέντων μοναχών από τους τούρκους  όπως μας αναφέρει η παράδοση . Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Μόλυβο (η αρχαία Μύθημνα ). Εδώ ξεχωρίζει σε ομορφιά ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα που υπάρχουν στην χώρα μας. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, που μας οδηγούν στην παραλία. Συνεχίζουμε για την Πέτρα . Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας (με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο και την από ασήμι κατασκευή εικόνα της Παναγίας) που είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο (114 σκαλιά ). Γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε προς Καλλονή όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

 

4η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ  :

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό μας, για την ορεινή πανέμορφη  Αγιάσο, η οποία είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους Όλυμπος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας  της Αγιάσου και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνας της.Περνώντας από την Καρύνη θα  δούμε το  δένδρο που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός μας Ζωγράφος, Θεόφιλος. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που χρονολογείτε από το 1847. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

5η Μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ :

Αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το λιμάνι στις 05:30 πμ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 06:45 για Καβάλα . Άφιξη στις 16:35 μμ. Αναχώρηση για Αριδαία με πούλμαν του γραφείου μας .Με σύντομη στάση για καφέ στην διαδρομή φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής 250 €

Περιλαμβάνει:

Μετακινήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σαλόνι από Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα. 

Διανυκτερεύσεις 3  με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3***.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν περιλαμβάνει : Εισόδους , επιπλέων μετακινήσεις , γεύματα , και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο 

7-11/7

 
bottom of page